Personbilar

Bil på väg

Gasbilar är miljöbilar och du som kör en gasbil kan ha ett gott samvete och ta del av olika miljöbilsförmåner. De flesta gasbilar har två bränslesystem – ett för gas och ett för bensin – och kostar ungefär lika mycket som motsvarande dieselbil i inköp. Och i vissa fall är de till och med billigare. 

På denna sida finns ett urval av de gasbilar som finns på den svenska marknaden, ytterligare märken och modeller finns under "Övriga gasbilar". Länkar till tillverkarnas webbplatser anges också, där man kan hitta mer information och återförsäljare. Om du letar efter en begagnad bil finns det ytterligare modeller att välja mellan.

Om koldioxidutsläpp
Notera att uppgifterna om koldioxidförbrukningen på de nya bilarna är hämtade från fordonstillverkarnas produktblad. Dessa tar inte hänsyn till fordonsgas som finns på den svenska marknaden (andelen biogas/naturgas) och kan således skilja sig från de faktiska utsläppen som är lägre.   

Koldioxidutsläpp från gasbilar utifrån en livscykelanalys (LCA) redovisas i rapporten "Alternativa drivmedel - Emissioner och energianvändning vid produktion", utgiven av NTM, Nätverket för Transporter och Miljön.

Läs hur du räknar ut bränsleförbrukningen

Länk till NTM - Nätverket för Transporter och Miljön

Se exempel på begagnade gasbilar


Share |